JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Samsung storsatsar på nya teknikbolag

Samsung storsatsar på nya teknikbolag

Samsung stärker sin position som en av it-världens största riskkapitalinvesterare med en ny fond på 100 miljoner dollar. I höst lanserar Samsung  en tekniktävling med  10 miljoner dollar  i pris.
De kallas de fem ryttarna – Amazon, Apple,  Facebook, Google och Samsung – de som satsar mest på riskkapital på nya ICT-företag.

Nu offentliggör Samsung att man sjösätter ett nytt Samsung Strategy and Innovation Center SSIC och en ny fond med 100 miljoner dollar i kapital.

Den nya fonden, Samsung Catalys Fund, ska investera i utveckling av komponenter och subsystem.

Samsung har redan tidigare plöjt ned 1 miljard dollar i Venture Americas Fund, som har forskning- och utvecklingsenheter runt om i världen.

Samsung sätter också upp ett pris på 10 miljoner dollar i en tekniktävling – Samsung Create Challenge - som ska lanseras i höst.

Syftet med tävlingen är att få hårdvaru- och mjukvaruutvecklare runt om i världen att använda sig av Samsungs teknikplattform Device Solution Architecture.

Förutom prissumman på 10 miljoner dollar kommer vinnaren att få uppbackning av SSIC i Silicon Valley och kontakt med olika toppforskare hos Samsung.

Sydkoreanska Samsung är i dag världens största mobiltillverkare och världens största köpare av halvledare. Samtidigt är Samsung självt  en av  världens största tillverkare av komponenter till mobilindustrin.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)