JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mips köper analogföretag
Processorföretaget Mips Technology planerar att köpa portugisiska Chipidea, som är specialist på IP-block inom analog och mixed-signal-teknik.
– Chipidea är marknadsledande inom analog IP med en bred produktportfölj och en imponerande mängd kunder, säger John Bourgoin, vd på Mips Technology i ett pressmeddelande.

Med köpet vill Mips stärka sin position främst inom snabbväxande teknikområden där analogkompetens är av största vikt. En fjäder i Chipideas hatt är exempelvis en sigma-delta-omvandlare-arkitektur, tänkt att användas i bärbar konsumentelektronik. En finess hos IP-blocket är att det kan programmeras för en mängd mobilstandarder, men också mobil-tv, wifi och FM-radio.

I början på året köpte Chipidea dessutom norska Nordic Semiconductors. Allt för att komma åt företagets signalomvandlare. I och med köpet har företaget kunnat erbjuda asickonstruktörer IP-block för teknik från 65 till 180 nm inom analog frontend för såväl bredband som wifi och Wimax, till smalbandiga tillämpningar som DA-omvandlare för kodare, gränssnitt och pekskärmar.

Nu tycks det som om processortillverkaren Mips köper all denna kompetens för 147 miljoner dollar.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)